23.03.2012

QVINDE KEND DIN VIN - uden at smage endda!

I går var jeg og en veninde til vinstudie hos vinimportøren, Annelise Ladegourdie. Efter Politikens relativt rosende anmeldelse og grundet talrige aftener med vinflasker, men stadig manglen på vin og valget af vin, besluttede vi, at det var lige noget for os.

Studiet foregik i flotte og pompøse omgivelser med store lyse lokaler og kunst på hver en væg. Da vi først fik øje på en lang række af 20-30 vine med nummer på, blev proppen for vores nysgerrighed og iver virkelig åbnet op med et brag. Vi startede ud med en Crémant, som var en fornøjelse og lagde en god bund. Som de sofistikerede mennesker vi er, holdte vi selvfølgelig igen, så man var sikker på at vi kunne følge med hele vejen igennem, gerne stående og ikke liggende.
 Efterfølgende gennemgik Annelise lidt teori om vin, herunder hvad der er betydningsfuldt for vinens process samt sin egen opvækst præget af klaser af vindruer over alt, for ikke at nævne besøgene på de flotte vinslotte. Herefter blev vi instrueret i hvorledes man smager på en vin og får det bedste ud af den og oven i hatten, fik vi serveret to rødvine. Thats it. Man kan godt argumentere for, at 3 vine er ok til et vinstudie.. Det er jo ikke vinSMAGNING.. men come on! På vores såkaldte "Diplom" står der, at vi nu er klædt på til at vælge den rette vin, og kan sammensætte vin med mad. Nej, men det var klart det vi kom for. Hvor blev hvidvinen og champagnen af?! Studiet var alt i alt utrolig skuffende og udfaldet af det, har ikke gjort mig særlig meget klogere på vin, desværre. 

Pinligt er det særligt, at Annelise Ladegourdie reklamerer for studiet med, at kvinder også er interesserede i vin og at den normalt meget mandsdominerede verden, bestemt også er noget for kvinder. Vi skulle gå fra studiet med en fornyet viden om vin, hvor vi selv kan træffe nogle kompetente valg ift. vin og ikke bare lade det være op til manden. Well.. Jeg har altid selv valgt min vin, men mere kompetent er jeg ikke blevet via dette kursus. 



Ingen kommentarer: